GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vart är vi på väg?

I härvarande tidning har vi under året som gått kunnat läsa ett flertal granskande och fördjupade artiklar, om sådana händelser i samhället, som annars pläga fortsätta i oförändrad form, och som politiker och rättsvårdande myndigheter låter fortgå med motiveringen ”vi saknar resurser” upprepad med en dåres envishet.
Insändare • Publicerad 30 december 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Älmhults kommunhus.
Älmhults kommunhus.Foto: Karl-Magnus Lundvall

Älmhults kommun har bidragit till ämnet bland annat genom därstädes belägna Café Derés och Café Olé, som genom målvakter och avsaknad av bokföring kunnat tillskansa sig själv miljonbelopp. Även Älmhults kommun har varit kund hos dessa bolag, som definitivt inte bidragit till några skattekronor. Tack vare Smålandsposten har nu ägaren dömts till ett års fängelse. Återstår att se vilka fantasier försvarsadvokaten fabricerar inför ett eventuellt överklagande. Mer om detta sistnämnda skrås arvodesoptimerande och skrupelfria företrädare för tjuvar och övriga ogärningsmän i annan gräsrotsinlaga.

Älmhults kommun har ytterligare under året bidragit med spaltkilometer angående en fullkomligt inkompetent upphandling, som överklagats i fyra omgångar. För skattebetalarna dyr inkompetens hos politiker, tjänstemän och anlitade konsulter. Det stora bussbolaget Flexbuss AB från Nybro vann en aktuell upphandling i konkurrens med bland annat tre lokala bolag som tidigare kört skolskjutsar och färdtjänst i cirka 30 år, på grund av en prisskillnad på cirka två miljoner kronor. En prisskillnad som ätits upp flera gånger om på grund av kommunens inkompetens, också vad gäller att skriva avtal med bland annat rätt för bolaget att ta ut extra avgifter då för stora bussar används, något som också har utnyttjats. Och bolagets eventuella bidrag till skatteintäkter för kommunen samt nyttjande av lokal service beaktas naturligtvis inte.

Och nu till kvaliteten, som enligt reportage i denna tidning och därför med facit i handen, lämnar mycket övrigt att önska, med glömda barn, dikeskörningar med mera. Och nu i juletid klarar man inte färdtjänsten på grund av för få bussar, sanktionerade av kommunens upphandlare. Och i vanlig politisk ordning vet varken socialchefen Jenny Smedberg eller kommunalrådet Gusten Mårtensson varför det har blivit så, och lovar naturligtvis att titta på det i kommande upphandling. Det är ju val nästa år!

Politiker och tjänstemän som gjort och försvarar de för skattebetalarna katastrofala och inkompetenta upphandlingar, som skett i Älmhult, bör snarast bytas ut, eller ges arbetsuppgifter mera anpassade till deras bristande kompetens.Något väljarna bör ta ställning till inför 2022 och inte bara se till färgen. Det får inte vara ett axiom att grönt är alltid vackert i en landsortskommun.

Olle Nilsson, opolitisk sanningssägare

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.