GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vart tar Centerpartiet vägen?

Centerpartiet i Växjö gjorde ju inget lysande resultat i senaste valet. Detta till trots valde partiet att överge den borgerliga alliansen för att segla vidare i kölvattnet efter Socialdemokraterna, och med kommunister och miljöpartister som drivankare på färden. Vi är många gamla centerpartister som tycker genuint illa om detta, och som befarar att partiet fram till och i nästa val raderas ut.
Insändare • Publicerad 13 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunhuset i Växjö.
Kommunhuset i Växjö.Foto: LENA GUNNARSSON

Enligt uppgifter i pressen har ett avtal om samarbetsformer ingåtts med Socialdemokraterna i Växjö. Men pressuppgifter säger också att detta avtal inte ska göras offentligt, inte ens för Centerns medlemmar. Är detta korrekt, ja då finner jag detta helt orimligt. Att hålla ett samarbetsavtal med den störste konkurrenten hemligt för medlemmarna – sådant trodde jag bara förekom i diktaturer. Jag hoppas någon från partiets ledning kan förklara hur det ligger till.

Vidare förtäljer tillförlitliga sagesmän att det vid det medlemsmöte som avhölls i Brittatorp, där partiets färdriktning skulle bestämmas, endast presenterades ett enda förslag! Ordföranden frågade inte ens om det fanns alternativa förslag, utan klubbade det enda framförda förslaget med ilfart. Även detta förfarande synes ha hämtats från mer östliga länder.

Förfarandet i Växjö verkar stämma väl med hur nomineringen av Annie Lööfs efterträdare hanteras. Stora ord om medlemsdemokrati och öppenhet. Men hantering i en snäv krets av likasinnade ja-sägare.

Frågan är om Centerpartiet inte nu står vid en definitiv brytpunkt. Ska det vara ett parti som med fast förankring i verkligheten arbetar för en god utveckling av vårt land eller ska färden mot Stureplanteoretikernas fantasivärld tillåtas fortsätta? Den som lever får se.

Sorgsen centerväljare

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.