GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vart tog vi pensionärer vägen i höstbudgeten?

Mitt under pandemin var alla partier rörande eniga om att det behövdes mer pengar till en eftersatt äldreomsorg. Var det bara prat?
Insändare • Publicerad 15 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Staten ökar hela tiden kraven på kommunerna utan att ge full kostnadstäckning. En eftersatt äldreomsorg och skola behöver avsevärt mycket mer statliga pengar. Det är i skolan brottsbekämpningen börjar.

Men satsningarna måste vara riktade. Annars frestas kommunalpolitikerna att använda pengarna till mer populistiska satsningar.

Och du Magdalena, det med buller och bång utlovade pensionstillägget gick ju tyvärr inte till dem som behövde det allra mest. Som vanligt blev kvinnor som varit hemma och skött barnen de stora förlorarna.

Kenneth Enelund

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.