Annons

Växjö inte så grönt som Berlin

Höstlovsveckan hade jag tillfälle att tillbringa i Berlin. Denna vistelse gav mig möjlighet till flera reflektioner, bland annat vad det är som gör att det är dubbelt så dyrt att parkera min bil en timme i centrala Växjö (18 kronor) mot att parkera samma bil en timme i centrala Berlin (en Euro).
Insändare • Publicerad 3 december 2013

Man kan ju bli grön av avund för mindre.

En annan reflektion är Tiergarten, denna stora (210 hektar) gröna oas mitt i Berlin. Enligt personer jag pratade med så är denna oas helig för berlinarna och får inte naggas i kanterna.

Annons

Hur gör man då i Växjö, Europas grönaste stad enligt egen utsago?

Här har vi ju bland annat Fyllerydskogen.

Jo, oavsett politisk färg (vilket är förvånande) så för man gammal beprövad sossepolitik i denna fråga, nämligen ”tål du det här, så kan vi ta lite till och lite till och så vidare.

Till slut har man uppnått full Pomperipossa­effekt nämligen drygt 100 procent och så har vi ingen Fyllerydskog kvar i Växjö.

Säkert kommer då många med mig att bli gröna av avund på bland annat berlinarna och då blir i?stället Växjö Europas grönaste stad av avundsjuka.

Ett tips till kommun­ledningen i Växjö:

Saknas det kreativt folk inom de egna leden så kan jag upplysa om att det inom våra bygg- och anläggningsföretag i Kronoberg finns den kompetens som i så fall saknas hos er.

De kan berätta hur det går att bygga runt områden, hur man kan göra fler filer i befintligt vägnät, hur man kan göra via­dukter, tunnlar och mycket mer.

Rolf Lundström, pensionär och flitig utnyttjare av Fyllerydskogen

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons