GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjö kommuns blågröna majoritet dubbelbeskattar hyresgästerna

Den blågröna majoriteten i Växjö kommun dubbelbeskattar hyresgästerna. Trots att S och V röstade emot, beslöt den blågröna majoriteten i kommunfullmäktige om ett vinstuttag – en extra skatt – från hyresgästerna på 120 miljoner.
Insändare • Publicerad 8 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Oscar Appelgren

Dessa 120 miljoner går från allmännyttans hyresgäster direkt in i kommunkassan. I en intervju med Växjöbostäders ordförande säger hen angående vinstuttaget: "Att det kommer alla Växjöbor till del"! En förtroendevald i den positionen borde förstås förstå att om det kommer alla Växjöbor till del så ska det vara en skatt – inte något som enbart hyresgästerna ska betala. Hinner inte mer än ta del av detta beslut så kommer nästa kalldusch för hyresgästerna. Växjöbostäder begär inför hyresförhandlingarna en hyreshöjning på 4,3 procent.

Det är hög tid att se till att få en annan majoritet i Växjö kommun som inte dubbelbeskattar hyresgästerna.

Eva-Britt Svensson, hyresgäst

Fotnot: Eva-Britt Svensson är aktiv vänsterpartistisk politiker.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.