GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Veganer är inte de som är extrema

Insändare • Publicerad 5 maj 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Emil Langvad/TT

Priserna på kött och mjölk skenar runt om i Småland. Nu är det läge att bli vegan. Det är ingenting extremt med det.

Det är extremt att med tvång inseminera en ko, även om flertalet påstår att det är rätt. Våldtäkt är fel oavsett vem offret är.

Det är extremt att ta kalven från kon direkt efter födseln. Kon längtar efter sin kalv och kalven saknar sin mor. Misshandel av barn och mödrar är fegt och vidrigt oavsett var det sker.

Det är extremt att döda en ko vid fem års ålder fast hon kan bli 25. Hon är värdefull för sin egen skull även när mjölkproduktionen minskar. Det är oetiskt att döda någon som vill leva oavsett vad handlingen kallas för.

Det är inte vi veganer som är extrema. Det är djurindustrin, köttätarna och mjölkdrickarna som är det.

Jonas Norberg

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.