Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vem tänker på de mest sköra människorna?

Vem bryr sig om den mest sköra och utsatta människan när det gäller att få vaccin mot corona?
Jonny Bergstrand skriver att han blir ledsen och upprörd över hur regioner prioriterat gällande vaccineringen.
Jonny Bergstrand skriver att han blir ledsen och upprörd över hur regioner prioriterat gällande vaccineringen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Aftonbladets ledarsida visar på hur Region Stockholm hanterat detta, det kallas för totalt medicinskt haveri. Unga friska personer har gått före de mest utsatta. I februari var 70 procent av de vaccinerade under 70 år.

Ulf Kristersson och Ebba Busch har alltid ett högt kritiskt tonfall mot regeringen. Vore på sin plats att se hur partikollegorna sköter sina uppdrag i Stockholm. Fakta är att de struntat i Folkhälsomyndighetens krav på att de allra sköraste oavsett ålder skall prioriteras. Som anhörig blir jag både ledsen och upprörd över hur det prioriteras i regionerna.

Moderater och kristdemokrater talar med kluven tunga. Den som inte har möjlighet att strida för sin sak glöms bort och kommer i kläm som vanligt.

Jonny Bergstrand

"Moderater och kristdemokrater talar med kluven tunga. Den som inte har möjlighet att strida för sin sak glöms bort och kommer i kläm som vanligt."

Läs mer