GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Verklighetsfrämmande politiker

Många jag känner ställer sig frågan i vilken verklighet våra politiker lever i och beslutar ifrån.
Insändare • Publicerad 22 november 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Centrallasarettet Växjö.
Centrallasarettet Växjö.
Foto: David Johansson

I Smålandsposten fanns nyligen artiklar om att man i både Alvesta och Växjö ville bygga nya ishallar. Dessa utnyttjas till största delen av anställda lekande välbetalda spelare och dessutom ger kommunerna årligen flera miljoner i bidrag till dessa affärsdrivande föreningar. Det byggs också flera andra resurskrävande byggnader med tvivelaktiga behov som också har stor miljö- och klimatpåverkan, detta samtidigt som kommunala funktioner som skola, åldringsvård med mera måste spara och minimera sin personal och resurser.

På landstingsnivå är det samma, de vill bygga nytt sjukhus, på många sätt resurskrävande. Samtidigt saknas resurser och personal i vårdsystemet. I Smålandsposten kunde vi måndagen den 15/11 läsa att hälso- och sjukvården är i obalans och måste spara 75 miljoner! Jag och många andra förstår inte vilken verklighet ni är och beslutar ifrån? Borde inte en bra fungerande sjukvård gå före ett nytt onödigt sjukhusbygge? Kan det vara byggbolagens ekonomiska intressen som påverkar er politiker? Det viktigaste måste väl vara att fördela de resurser som faktiskt finns så de basala nödvändiga funktioner som gynnar alla människor fungerar i stället för att bygga olika byggnader som gynnar några få eller ersätta något som finns och fungerar Jag förstår inte hur ni tänker och funderar på om ni alla är ”självutnämnda förståsigpåare”?

Lennart Turesson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.