Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vi måste säga ifrån på skarpen – höj sjukvårdspersonalens löner

Nu är det väl dags att varenda människa i det här landet säger ifrån på skarpen om sjukvårdspersonalens löner. Politiker pratar och pratar (det enda de kan), sen höjer de sina egna löner år efter år.
Signaturen Kerstin P. tycker att politikerna borde skämmas med tanke på vårdpersonalens löner.
Signaturen Kerstin P. tycker att politikerna borde skämmas med tanke på vårdpersonalens löner.
Foto: Anton Hedberg
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Om man skulle göra en undersökning i hela Sverige: Tycker du till exempel att en regionpolitiker är värd mer än en sköterska? Ska vårdpersonal ha lika lön som en politiker, högre lön eller mindre lön?

Svaret på den frågan vet jag i alla fall svaret på. Skäms, skäms alla ni som styr och kräver blod, men ger ut en spottstyver till alla våra hjältar i vården.

Låt de vackra och stora orden komma ut i handling nu. Detta landet som ger bidrag till företag som gör miljardvinster, ska banne mig ha råd att ge en skälig och rejäl lön till alla i vården. Vem av oss alla klarar till exempel en pandemi utan vårdens hjältar?

Kerstin P.

Detta landet som ger bidrag till företag som gör miljardvinster, ska banne mig ha råd att ge en skälig och rejäl lön till alla i vården.

Läs mer