Vi vill ha tillbaka vår puls!

Det finns många fördelar med att röra sig varje dag. Vi kommer att argumentera varför vi behöver ha tillbaka våra pulspass på Gustavslundskolan.
Insändare • Publicerad 5 december 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gustavslundskolan i Växjö.
Gustavslundskolan i Växjö.Foto: Lena Gunnarsson

Den psykiska och fysiska ohälsan ökar hos barn och unga enligt en BRIS-rapport. När man rör på sig vet man att man får en bättre hälsa. Detta gör så att vi tycker att det är väldigt viktigt att vi får tillbaka våra pulspass, då vi får röra på oss tillsammans. Vi tänker att när vi mår psykiskt och fysiskt bra så presterar vi bättre i skolan.

Forskningen visar att när man rör på sig så blir man mer kreativ och prestationsförmågan ökar. Detta är något som är bra för alla elever på skolan.

Några anser att vi behöver mer studietid i stället och måste offra pulsen för det. Men kan man koncentrera sig bra och vara effektiv på lektionen så kanske man inte behöver så mycket extra studietid.

Vi har nu visat många olika argument för att det är bra att röra på sig och ett argument till är att om man hittar en aktivitet som man gillar är det också väldigt roligt att röra på sig. Och att ha roligt är väldigt viktigt. Glada barn lär sig mer!

När man rör på sig förbättras den fysiska och psykiska hälsan.

Man blir mer kreativ när man rör på sig.

Vi lär oss bättre när vi har rört på oss.

Vi tycker att det är roligt att röra på oss.

Så ge oss tillbaka vår puls!

Elever i årskurs 6 på Gustavslundskolan!