Annons

Viktiga naturupplevelser

Vanligtvis firar vi när det är jämna år. Men nyligen kom jag på att det är 60 år nästa år som jag i slutet av mars 1963 stod på I11:s kaserngård och tänkte: "måtte jag aldrig mer komma till detta område mera".
Insändare • Publicerad 10 mars 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Urban Nilsson

Den 15:e mars 1973 flyttade vi in huset på Valhallagatan och då var det fortfarande aktiviteter på regementsområdena. Under tiden har stora områden blivit naturskyddsområden och nu är det snart en "genomfartsgata" från Söderleden till den första "storgatsrondellen" i den västra infarten till centrum. Dessutom ett bostadsområde som jag hoppas verkligen kommer att smälta in i naturvårdsområdet.

Vi som har förmånen att bo i det sydvästra området (ett speciellt tack till min hustru Gunnel som ville bo i ett äldre villaområde) har nu genom att lyckas förmå våra styrande politiker hur viktigt det är med naturupplevelser att klara oss från instängda gator och höga och tätt liggande hus. Dessutom ett område för olika naturupplevelser för barns aktiviteter och som avslutning för oss äldre med gång- och cykelavstånd.

Bengt Palm

Annons
Annons
Annons
Annons