GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vilken livsmiljö ger vindkraften?

Replik • Publicerad 8 juli 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är alltid lätt att läsa mellan raderna för att finna det mest positiva eller negativa, vilket man framför beror ju på vad man vill uppnå.

Bengt Johannisson ser det som positivt att Uppvidinge är snäppet bättre beträffande arbetsmarknad, inkomster och kommunens ekonomi jämfört med typiska universitetsstäder som Lund och Sundsvall. Dessa städer har många studenter skrivna i sina kommuner vilket gör jämförelsen lite skev eftersom en students inkomster är minimala.

Moderaterna tackar Bengt Johannisson för genomlysningen och konstaterar att det känns rätt okej att bo här men känner förståeligt oro inför framtiden. Det enda riktigt positiva de finner är att vår livsmiljö tillhör de 50 bästa i landet.

Men var tror ni att vi hamnar angående livs­miljö om två till tre år när vindkraften är utbyggd med resultatet att det blir områden där den biologiska mångfalden utplånas, fåglar, insekter, fladdermöss och bin dör ut och pollinering av bär och frukter uteblir? Vad som händer med djur och människor står endast skrivet i stjärnorna.

Kennet och Susann Karlsson, ­Fagraskruv, Åseda

Kennet Karlsson är engagerad i Föreningen Vi (en förening mot överutbyggnad av vindkraft).

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.