Kalmar

Följ med på Öppet hus i nya universitetet

Linnéuniversitet påbörjat inflyttningen till de nya lokalerna i hamnen och allt fler lokaler börjar bli färdiga. Under lördagen anordnades ett öppet hus för nyfikna besökare.
– Det känns kul att kunna visa upp färdiga lokaler, säger Ola Lövgren.
Kalmar • Publicerad 1 september 2018
Östra delen av nybygget stod öppet. Här finns bland annat labblokalerna.
Östra delen av nybygget stod öppet. Här finns bland annat labblokalerna.Foto: Gustav Backlund

Bygget går enligt tidsplanen och etapp ett börjar lida mot sitt slut. Förra hösten anordnades ett öppet hus för att visa hur långt man hade kommit då. Samma sak gjordes även i år.

– Vi ville göra om det eftersom att intresset förra året var så stort, vi hade runt 400 besökare som ville titta. Det är ett projekt som påverkar och intresserar hela staden. Vi tycker att det är roligt att få vara med om det, säger Ola Lövgren, projektdirektör på Skanska.

BILDSPEL: Häng med in i nya Linnéuniversitetet i hamnen

bild 1/15

Besökscentret ute på området står öppet om dagarna och lockar flera nyfikna varje vecka.

– Vi får mycket frågor och så ska det vara. Det är positivt att vi kan dela med oss av det vi håller på med. Många är intresserade av våra gröna lösningar, att bygga långsiktigt är viktigt, säger Ola Lövgren.

Två av de som valt att gå på de guidade turerna under lördagen var Susanne Petersson och Anna-Karin Eriksson.

– Jag har varit med sedan början, följt bygget och hängt med på vad som har hänt. Jag måste säga att det är väldigt välbyggt. Det är ljust och öppet. Jag tror att studenterna kommer att trivas här. Det är bra att fakulteterna blandas upp lite också, så att olika genrer av studenter träffar varandra, säger Susanne Petersson.

Så här ser den bronsfärgade plåtfasaden ut.
Så här ser den bronsfärgade plåtfasaden ut.Foto: Gustav Backlund

Anna-Karin Eriksson har också följt bygget med stort intresse.

”Men varför har man valt den färgen på utsidan? Jag tycker att man kunnat täcka allt med murgröna istället.”

– Jag är intresserad av arkitektur och stadsplanering, så det är klart att detta intresserar mig. Jag är glatt överraskad, säger Anna-Karin Eriksson efter den guidade turen.

– Det ser så kopiöst stort ut men miljön där inne är väldigt fin. Samtidigt ställer man sig frågan varför det ska ligga just i hamnen. Men det finns mycket bra också, till exempel att man gjort yta för många cykelparkeringar. Men varför har man valt den färgen på utsidan? Jag tycker att man kunnat täcka allt med murgröna istället, säger Anna-Karin Eriksson.

Läs mer om Linnébygget:

Gustav BacklundSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.