Annons
Karlskrona

Företag i konkurs – 70 anställda berörs

Nu har företaget försatts i konkurs.
Blekinge • Publicerad 9 augusti 2019
Thomas Johansson, vd.
Thomas Johansson, vd.Foto: FREDRIK PERSSON / TT

Företaget El och informationsteknik Blekinge AB, Elit, som har kontor i Karlskrona, Ronneby, Kristianstad och Växjö har försatts i konkurs vid Blekinge tingsrätt. Ett 70-tal anställda berörs.

– Jag har drivit verksamheten i 18 år. Det är tungt och det känns inte alls bra. Jag har byggt det från grunden. Företaget är på obestånd och vi har inte kunnat betala våra räkningar i sommar, säger Thomas Johansson vd och huvudägare på Elit till Sydöstran.

Annons

Han berättar att 2018 var ett tufft år, vilket ledde till pressad likviditet 2019.

– Två projektledare slutade i sommar och vi har inte kunnat hitta några ersättare. Vi tvingades omorganisera personalen akut i Ronneby. De har fått andra arbetsuppgifter i Karlskrona, säger han och fortsätter:

– För att få in kapital har vi letat efter någon delägare, men inte lyckats.

Företaget bedrev installation av el-, tele-, data- och säkerhetsanläggningar som bland annat inbrottslarm, brandlarm och kameraövervakning.

Nanna JamiSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons