Annons
Nyheter

22-åring ska psykundersökas

22-åringen som greps i Mariakyrkan i Växjö efter att ha knivskurit en man på Kungsvägen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.
Det beslutade Växjö tingsrätt under måndagen.
Nyheter • Publicerad 15 mars 2011

Undersökningen kan göras före rättegången eftersom 22-åringen står fast vid erkännandet. Den misstänkte har i polisförhör erkänt misshandel men är häktad för grov misshandel och olaga hot. Åtalet lär dröja ännu en tid.

Rättsmedicinalverkets undersökning ska enligt tingsrättens beslut vara klar inom en månad. Uppdraget är att bedöma om det finns medicinska förutsättningar för att överlämna 22-åringen till rätts­- psykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Annons

Mannen greps på eftermiddagen den 17 februari i Mariakyrkan dit han flytt efter en knivskärning. Polisen sköt varningsskott och använde pepparsprej innan den knivbeväpnade 22-åringen övermannades.

Den nu häktade är sedan tidigare dömd för en rad misshandelsfall. Bland annat dömdes han redan 2009 för att utan förvarning ha knivhuggit en ung man på en födelsedagsfest. Växjö tingsrätt dömde honom då till skyddstillsyn med öppenpsykiatrisk vård, en dom som hovrätten skärpte till åtta månaders fängelse.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons