Nyheter

58 000 i böter för rattfylleri

En man från Ljungby greps för rattfylleri – och tvingas böta 58 000 kronor. De kraftiga böterna motiveras med mannens höga inkomst och stora förmögenhet.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2013

Bötesbeloppet är ett av de allra högsta som någon rattfyllerist tvingats betala under de senaste åren i Kronobergs län.

Det var under förmiddagen den 14 december som mannen åkte från Ljungby till Växjö för ett möte. Därefter körde han till Samarkand för att handla, men vad Ljungbybon inte anade var att polisen hade en nykterhetskontroll på Handelsvägen.

Mannen stoppades och promillehalten uppgick till 0,76 efter säkerhetsavdrag. I förhör berättade mannen att han kvällen innan druckit en hel del alkohol, men tillade att han inte kände sig berusad under bilfärden.

Nyligen utfärdade åklagaren ett strafföreläggande på 100 dagsböter för rattfylleri. Med tanke på mannens goda ekonomi slutade böterna på 58 000 kronor.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.