Annons
Nyheter

Barn till sjukhus efter villabrand

Ett hus totalförstördes vid en brand i Traryd tidigt på juldagens morgon. Tack vare en tjutande brandvarnare kunde sex personer som fanns i huset ta sig ut. Två barn i ettårsåldern fick dock föras till sjukhus med rökskador.
Nyheter • Publicerad 25 december 2013

Larmet om branden kom strax före 05,30 men när räddningstjänsten från Strömsnäsbruk kom till platsen var bygganden redan helt övertänd. Branden hade ett väldigt snabbt förlopp. Arbetet fick inriktas på att förhindra spridning till omgivande byggnader, bland ett stall med djur.

Totalt åtta personer i olika åldrar hade varit samlade i huset under julaftonen. Sex av dem skulle övernatta i huset och två i en husvagn som stod parkerad på gården.

Annons

En av dem som gått och lagt sig i huset vaknade av att brandvarnaren tjöt och rusade runt och väckte de andra så att alla kunde ta sig ur det brinnande huset. De vuxna var chockade och fick tas om hand av ambulanspersonal medan två små barn fördes till sjukhus för rökskador.

Orsaken till branden är okänd. Gården spärrades av och under juldagen skulle polisens tekniker till gården för att se om en brandplatsundersökning kunde göras eller om den måste anstå till annandagen.

– Fastighetsägaren själv menar att branden börjat utvändigt, och de teorierna överensstämmer med vad vi såg när vi kom fram, att det var utvändigt vid altanen, säger räddningsledare Anders Johansson.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons