Annons
Nyheter

Blev först rånade – rånade sedan själva

Tre av männen som blev rånade på Flintvägen i Växjö har erkänt att de några timmar senare själva rånade en student på Teleborg.
Det är kopplingen mellan de båda uppmärksammade personrånen den fjärde september.
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2012

– De var tvungna att få tag i pengar eftersom de blev av med allt vid rånet på Flintvägen. De skulle betala 3 000 kronor, vilket de också gjorde, och fick tillbaka en del av sina grejer, säger kriminalinspektör Göran Åkerblom vid Kronobergspolisen.

Under fredagen åtalades tre personer misstänkta för rån, olaga tvång och försök till bedrägeri efter brotten på Flintvägen i Växjö. En 20-årig man som förnekar brott sitter fortfarande häktad medan hans båda kamrater, en 16-åring och en 17-åring, är på fri fot efter att ha erkänt delar av händelsen.

Annons

Den aktuella kvällen hade tre 19-åriga män spelat minigolf på Spetsamossen tillsammans med en Alvestabo. De hade lärt känna varandra på Alvesta marknad några veckor tidigare.

När de var på väg därifrån misstänks de nu åtalade rånarna ha slagit till. Alvestabon träffades av ett knytnävsslag i ansiktet och därefter hotade rånarna med skruvmejslar. Bytet blev fyra mobiltelefoner, en klocka samt 2 100 kronor i kontanter.

Rånarna tvingade även till sig två bankomatkort med koder och 16-åringen begav sig till en uttagsautomat på Höstvägen, där han fastnat på bild, för komma över mer pengar.

Offrens konton var dock tomma. Allt detta skedde medan de andra två rånarna vaktade på Fintvägen.

Inledningsvis var det enbart Alvestabon som polisanmälde rånet och det var i förhören med honom som polisen fick reda på att ytterligare tre personer blivit attackerade.

Några timmar senare, vid 23.30-tiden, inträffade nästa personrån. Då var det en cyklande universitetsstudent som stoppades och rånades på Emil Lindells väg.

I förhör har de tre 19-åringarna som rånades på Flintvägen erkänt att de själva utförde rånet på Teleborg. 19-åringarna tvingade till sig bankomatkort och kod och vid två tillfällen plockade de ut pengar från uttagsautomaten vid Willys. Rånarna tvingade sig även hem till offrets bostad och tog en mängd elektronik.

Även Teleborgsutredningen är klar och lämnad till åklagare för åtal. Tanken är att de två fallen ska sättas ut till en gemensam rättegång i Växjö tingsrätt.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons