Nyheter

Chaufför vaknade av tjuvars rotande

Trots att tjuvarna upptäcktes av lastbilschauffören fullföljdes stölden. Tjuvarna lastade in ytterligare några tv-apparater i sin skåpbil innan de försvann.
Men polisen fann två av de tre tjuvarna under måndagsmorgonen.
Nyheter • Publicerad 11 december 2012

– Chauffören vaknade av att någon rotade i lastbilen. När han ifrågasatte vad de höll på med gjorde tjuvarna klart att de inte ville prata med honom, säger Alexander Gustafsson, inre befäl vid Kronobergspolisen.

Inbrottet i den aktuella lastbilen inträffade under natten till måndagen på Sjöboda rastplats vid E 4:an i Kronobergs län.

Chaufförens nattvila avbröts hastigt när han hörde tjuvarna. Det var med hjälp av chaufförens­ uppgifter som polisen i Skåne senare kunde stoppa en mindre skåpbil i trakten av Lomma.

I skåpbilen fanns tre män som flydde till fots. Två av männen, 26 respektive 27 år gamla, greps under måndagsmorgonen­ och sitter nu anhållna. Den tredje inblandade lyckades undkomma polisens hundpatrull.

I de misstänkta tjuvarnas fordon hittades även åtta tv-apparater som stals vid kapellskärningen på E 4:an.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.