Annons
Nyheter

Fyra döms för skadegörelse

Fyra personer från Älmhults kommun döms för bland annat spritlangning och skadegörelse.
Nyheter • Publicerad 31 oktober 2012

Det var i början av juni som tre pojkar från Älmhults kommun, två av dem 17 år gamla och den tredje 18 år, nekades inträde till en restaurang i Älmhult. De kom då överens om att i stället krossa fönster på Gemöskolan. Även två bilar, en tillhörande kommunen och en privatbil, föll offer för deras framfart. En flicka som slagit följe med dem fotograferade två av dem uppe på ett av biltaken.

Den en e 17-åringen döms till 35 timmars ungdomstjänst och skadestånd på drygt 27 000 kronor för skadegörelse. Det ska betalas solidariskt med de två andra. Den andre 17-åringen och 18-åringen döms båda för skadegörelse till 40 timmars ungdomstjänst och drygt 33 000 kronor i skadestånd respektive villkorlig dom, 3 000 kronor i dagsböter samt skadestånd på drygt 33 000 kronor. Även detta betalas solidariskt.

18-åringens brott omfattar även langning av alkohol, vilket åklagaren menade att han gjort 198 gånger. Domstolen gick dock på pojkens erkännande – 18 gånger. Samtidigt döms en släkting till 18-åringen till 13 000 kronor i dagsböter för att ha köpt ut spriten som langats samt för att själv ha langat.

Andreas Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons