Annons
Nyheter

Kronobergarna plöjde medaljer

Kronobergs hopp svarade för raka fåror och fina ryggar på tiltorna när landets plöjningselit gjorde upp om SM-titlarna på skånska fält. Allra bäst lyckades Daniel Svensson från Kånna som tog guld.
Nyheter • Publicerad 24 oktober 2012

Det var ingen skräll att Daniel Svensson knep förstaplatsen i klassen tegplöjning. Han har ställt upp i fyra SM och vunnit tre gånger. Årets seger gör att han kvalificerat för VM i Kanada nästa år.

Den andre svensken representant i VM blir Rolf Eliasson från Veddinge, också han en rutinerad tävlingsplöjare som nu vann sitt åttonde SM.

Annons

Inför omkring tusen betalande åskådare på Östra Ljungbys naturbruksgymnasium norr om Klippan i helgen visade även Bengt Larsson, Forsdala, Alvesta, goda tävlingsnerver med sin tegplog. Precis som i fjol såg han till att Kronoberg vann dubbelt i den klassen, men precis som då var det Daniel Svenssons starka andradag som fällde avgörandet.

I juniorklassen tog Malin Gustavsson från Östraby Skattegård i Ryssby sin tredje pallplacering i SM genom att komma tvåa. På meritlistan har hon sedan tidigare ett guld och ett silver.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons