Nyheter

Magnus räddar både bröllop och ångbåtstur

Verksamheten på konkursdrabbade Asa herrgård är räddad.
På torsdagen blev det klart att Magnus Lilja, som sedan elva år äger och driver vandrarhemmen i Asa och Lammhult, tar över som ansvarig.
Nyheter • Publicerad 2 juli 2010
Magnus Lilja, som äger och driver vandrarhemmen i Asa och Lammhult, tar nu även över verksamheten på Asa herrgård.
Magnus Lilja, som äger och driver vandrarhemmen i Asa och Lammhult, tar nu även över verksamheten på Asa herrgård.Foto: 

– Det här har varit aktuellt under ett par månader och redan i juni informerades personalen om att ett ägarskifte var förestående. Tyvärr blev läget sådant att en konkurs inte kunde förhindras. Men eftersom konkursförvaltaren Henrik Snellman kände till mitt intresse tog han kontakt och nu känns det mycket bra att allt är klart, säger Magnus Lilja.

Han poängterar att verksamheten på Asa herrgård ska bedrivas i samma former som tidigare.

– Jag kommer att behålla samtliga fem heltidsanställda och ett antal deltidsanställda. Det är en förutsättning för att Asa herrgård även i fortsättningen ska ha samma höga verksamhetsnivå som tidigare, säger Magnus Lilja.

Han ser också att förvärvet av verksamheten på Asa herrgård kan ge positiva synergieffekter på vandrarhemsverksamheten.

– Tillsammans har herrgården och vandrarhemmen 120 bäddar. Det innebär att vi har goda möjligheter att tillgodose logibehoven för våra gäster, säger Magnus Lilja.

På sikt vill Magnus Lilja bredda herrgårdens produktutbud.

– Historiskt har konferenserna varit basen för verksamheten. Men jag vill också utveckla privatboendet. Tidigare har herrgården varit stängd under juli men i år kommer vi delvis att hålla öppet, säger Magnus Lilja.

Som ny verksamhetsägare räddar också Magnus Lilja ett par sedan länge inplanerade aktiviteter på Asa herrgård.

– På lördag blir det bröllop med 80-talet gäster, varav en del kommer att bo över. Och på söndag ska ångbåten Thor göra en tur till Asa. Det hade heller inte gått att genomföra om verksamheten varit stängd. Men nu kör vi för fullt, säger Magnus Lilja.

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.