Annons
Nyheter

Man fastklämd när ladugårdstak rasade

En person klämdes fast när ett ladugårdstak rasade i Hammarsnäs utanför Linneryd i går.
Nyheter • Publicerad 18 februari 2014
Den skadade mannen och några personer till höll på att riva den här gamla ladugården.Foto: Bernd Blankenburg

Larmet inkom till SOS några minuter efter klockan 16 på tisdagseftermiddagen. Räddningstjänsten kom med två bilar från Linneryd och Lessebo.

– Jag ringde räddningstjänsten och de var på plats efter max tio minuter, säger grannen Mikaela Lundgren som bor på granngården.

Annons

Det var under ett pågående rivningsarbete i en ladugårdsbyggnad med två våningar som taket plötsligt gav vika och rasade. En av männen på plats fastnade under taket och ytterligare en man som arbetade på platsen ska ha skadat huvudet. Han var dock på fötter när räddningstjänsten kom till platsen.

– Vi såg till att lyfta taket med luftkuddar och stabiliserade det sedan med kilar så att det inte skulle bli värre, säger räddningstjänstens insatsledare Björn Svanberg och förklarar att de därefter lyckades få loss mannen och placera honom på en bår.

På plats var flera grannar som tillkallats för att om möjligt vara behjälpliga under räddningsarbetet. Men räddningstjänsten lyckades snabbt få kontroll på läget. Efter en dryg halvtimme var arbetet över och de skadade männen fördes i ambulans till sjukhus.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons