Annons
Nyheter

Ny stormvarning över södra Sverige

Ett nytt oväder är på ingång under torsdagen och fredagen, då lågtrycket Sven med regn och snö väntas passera Götaland och Svealand.
Nyheter • Publicerad 4 december 2013

I morgon drar lågtrycket Sven in över södra Sverige väster ifrån och framåt kvällen är det risk för storm i framför allt Skåne och Halland. I Svealand väntas kraftigt snöfall.

Enligt SMHI finns det risk för stormvindar, västliga och nordvästliga på 25-30 m/s, över

Annons

Vindbandet rör sig österut över Götaland och passerar Öland och Gotland fredag

Ännu har inga så kallade ävdervarningar utfärdats för inlandet utan i nuläget varnar SMHI för starka vindar till havs runt södra Sveriges kust. Men en kommande prognos innehåller även stormbyar på land.

- Blåsigast blir det på sydkusten, säger meteorolog Emil Björck vid SMHI.

SMHI klass 2-varnar samtidigt för storm till havs under torsdagskvällen, i hela området från Strömstad via Skåne och upp till Blekingekusten. På onsdagen meddelades att tågtrafiken på sträckan Malmö–Ystad–Simrishamn ställs in under torsdagen och fredagen. Trafikverket menar att denna sträcka är särskilt känslig för framför allt hård vind i kombination med snö.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons