Nyheter

Sista lokala sändningen för Tv4

På fredagsmorgonen sändes den sista lokala nyhetssändningen från TV4 över Kronoberg. Det blev ett historiskt reportage om TV4 sydost som fick avsluta.
Nyheter • Publicerad 13 juni 2014
Foto: Per-Erik Sandebäck

Det var i augusti 1993 som de lokala sändningarna i tv4 startade under namnet TV4 Sydost, i går nästan 21 år senare tog det slut. Sist ut i rutan blev Maria Strångert med orden:

– Det är dags att ta farväl och vi här på redaktionen vill tacka för den här tiden och att ni valt att titta på oss. Ha en fin sommar.

Sedan lämnade hon rutan med en symbolisk tom stol.

Den senaste veckan har de lokala sändningarna varit lite av en sammanfattning och återblickar av de 21 åren. Och avslutningssändningen blev också det med intervjuer med flera av de profiler som funnits med längs vägen.

– Det är 21 år som försvinner. Det är många tittare som hört av sig sedan beslutet kom och beklagat att vi försvinner. Och det är klart att TV4s nyhetsbevakning av sydostregionen inte blir den samma när den lokala redaktionen försvinner, säger Håkan Montelius som är varit tf nyhetschef de senaste månaderna.

Han beskriver tiden från beskedet om nedlägningen tills nu som mycket jobbig för alla på redaktionen.

– Det har varit tungt, jättetungt och en kamp varje dag för att upprätthålla arbetsmoralen. Det är klart att det varit väldigt omskakande för alla efter beskedet, säger Håkan Montelius.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.