Nyheter

SJ utlovar fler tåg från Småland

Fler och snabbare turer från länet mot både Malmö och Stockholm. Det lovar nu SJ från och med måndag.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2010

SJ:s satsning är i främsta hand riktad mot fritidsresenärer.

– Vi skapar en ny produkt vid sidan av våra X?2000-tåg. Våra Inter­citytåg har upprustats och nu erbjuder vi snabbare och bekväma resor till ett lägre pris, säger Jan Olson, direktör för SJ:s affärsutveckling.

De nya avgångarna läggs in på morgon och eftermiddag. Man har siktat in sig på rutter som redan i?dag har en hög efterfrågan. Till skillnad från de vanliga intercityturerna blir antalet stopp något färre. Bättre standard, större möjligheter att lägga ifrån sig sitt bagage, upprustade bistroavdelningar och priser som kommer att ligga lägre än de på X 2000.

SJ hoppas också på att de insatta turerna och de upprustade tågen skall leda till att fler väljer tåget.

– Det finns en stor efterfrågan på ett lite billigare alternativ till X2000 och nu stärker vi det serviceutbudet. Vi tror att många nya resenärer kommer att välja tåget ?istället för att ta bilen, säger Jan Olson.

Enligt Ulf Wallin på SJ:s presstjänst hoppas företaget på en växande marknad i just Kronoberg.

– Växjöområdet har stor potential med framför allt trafiken söderut. Det är klart vi hoppas på att få del av det växande kundunderlaget.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.