Annons
Nyheter

Trafikverket polisanmäls för att ha tagit valskyltar

Flera politiska partier i Markaryd går nu samman i en polisanmälan mot Trafikverket. Detta efter att partiernas valskyltar har plockats bort.
Nyheter • Publicerad 3 september 2014

Efter att de politiska partierna i Markaryds kommun vid flera tillfällen blivit av med sina valskyltar uppmärksammades i går en av Trafikverkets underentreprenörer i närheten av en av platserna.

Därför kontaktades Vägverket under tisdagen av kommunalrådet Bengt Germundsson (KD). Myndigheten bekräftade att skyltarna tagits bort på uppmaning från Trafikverket.

Annons

De fyra partierna Kristdemokraterna, Centerpartiet, Moderaterna och Socialdemokraterna polisanmäler nu myndigheten.

Varför gör ni en polisanmälan?

– Vi tycker att det är upprörande. Vi har inte fått någon som helst förklaring till varför de gjort detta och inte heller någon ursäkt eller löfte om att få tillbaka skyltarna, säger Bengt Germundsson.

De politiska partierna har sökt och fått tillstånd från både markägaren, som är kommunen, och polismyndigheten. Skyltarna har också placerats helt i enlighet med de utfärdade anvisningarna och på de platser som utpekats av kommunen och polisen.

– Det här är ju skyltar som vi har lagt ner några hundralappar på, vi har snickrat och limmat affischer på dem. Vi vill helt enkelt ha tillbaka dem, Trafikverket har ju stulit dem från oss.

Påverkar det här er slutspurt inför valet?

– Nej, det tror jag inte. Vi är ju flera partier som drabbats, men vi tycker ändå att det är fel. Vi har ju haft tillstånd att sätta upp skyltarna.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons