Nyheter

Trängde sig in hos 91-åring

Kronobergspolisen utfärdar en varning sedan två misstänkta åldringsbrott begåtts under fredagseftermiddag. Ett i Ljungby och ett i Markaryd.I Ljungby har en mörkhårig kvinna ringt på hos en 91-årig dam och utgett sig komma från hemtjänsten.
Nyheter • Publicerad 18 februari 2011

I Ljungby har en mörkhårig kvinna ringt på hos en 91-årig dam och utgett sig komma från hemtjänsten. Väl inne och på plats i köket hos den äldre har hon börjat prata om ett byte av rullator.

– Och så har det så klart funnits en medhjälpare som gått in i lägenheten under tiden. Det är ytterst förslaget, säger Kronobergspolisens vakthavande befäl Carl-Gustaf Rask.

Den mörkhåriga kvinnan har pratat svenska helt utan brytning. Exakt vad som försvunnit från 91-åringen är inte klarlagt än.

Det misstänkta brottet ska ha genomförts mellan 14 och 15 på eftermiddagen medan anmälan om åldringsbrottet i Markaryd anmäldes vid halv fem.

– Där har vi fått samma beskrivning av tillvägagångssättet och samma signalement. Så det är högst sannolikt samma gäng som begått brotten.

De två äldre ska försöka hjälpa Kronobergspolisen att ytterligare beskriva den misstänkta kvinnan. Carl-Gustaf Rask vill påminna om vikten av att inte släppa in någon okänd som knackar på.

Jens Nielsen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.