Annons
Nyheter

Två kronobergare i topp vid SM i traktorplöjning

SM i Plöjning avgjordes i helgen på Wärnanäs egendom Halltorp söder om Kalmar. Tre kronobergare deltog och Daniel Svensson och Emilia Bengtsdottir kom etta respektive tvåa.
Nyheter • Publicerad 22 september 2014
Emilia Bengtsdottir från Lammhult slutade på and­ra plats i seniorklassen i SM i plöjning. Arkivfoto
Emilia Bengtsdottir från Lammhult slutade på and­ra plats i seniorklassen i SM i plöjning. ArkivfotoFoto: 
Daniel Svensson vann även i år SM i plöjning. Arkivfoto
Daniel Svensson vann även i år SM i plöjning. ArkivfotoFoto: 

Daniel Svensson tävlade med en John Deere traktor och en Kverneland plog. Han åkte till SM i plöjning för att försvara fjolårets vinst i seniorklassen och han vann även i år.

– Det gick väldigt bra och väldigt kul att vinna i år igen. Jag kände att jag hade ett försprång redan under lördagen som jag bara ville förvalta väl, säger Daniel Svensson till Smålandsposten på söndagskvällen.

Annons

Vad händer nu, blir det internationella tävlingar igen?

– Ja nu blir det VM i Danmark som sker i oktober 2015. Jag kom nyss hem från årets VM i Frankrike där jag kom på 12:e plats av ett 60-tal deltagare.

Till vardags är Daniel Svensson lantbrukare på gården utanför Ljungby.

– Nu ska jag bara packa ihop här och i morgon är jag bonde igen. Det blir inget firande i kväll, det hinner vi inte med. Men i veckan ska jag fira ordenligt.

Även kronobergarna Bengt Larsson och Emilia Bengtsdottir från Lammhult tävlade. Det var tionde gången som Bengt Larsson tävlade i SM och han har även vunnit ett år. I år slutade han på fjärde plats. Emilia Bengtsdottir vann juniorklassen förra året och i år återupprepade hon den vinsten. Hon kom även tvåa i seniorklassen.

– Det känns jätteroligt­ att komma tvåa i senior­klassen, säger Emilia Bengtsdottir som studerar om dagarna och arbetar i skogen.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons