Annons
Nyheter

Utvisad åtalas efter nytt besök i Sverige

När den 26-årige mannen upptäckte inbrottet i bostaden ringde han polisen – som grep honom.
Polisen visste att mannen utvisats ur landet efter att ha misshandlat och förnedrat sin hustru.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2012

– Jag förväntade mig hjälp. I stället kom polisen och ryckte bort mig från bostaden, har mannen berättat i förhör.

26-åringen har nyligen åtalats för brott mot utlänningslagen och rättegången hålls nästa måndag vid tingsrätten i Växjö.

Annons

Mannen dömdes hösten 2010 av samma tingsrätt till två års fängelse för bland annat grov kvinnofridskränkning och vapenbrott. Han utvisades efter avtjänat straff den 31 oktober förra året till sitt hemland.

Enligt domen hade mannen misshandlat sin hustru vid upprepade tillfällen under lång tid, även när hon var gravid. Kvinnan tvingades vid flera tillfällen uppsöka vård på akutmottagningen vid Växjö lasarett med skador i huvudet och övriga kroppen. Varje gång sa den unga kvinnan att hon svimmat och slagit sig.

Till slut kontaktade sjukvården socialtjänsten och när polisen kopplades in kom sanningen fram. Det visade sig att mannen även slagit kvinnan inne på lasarettet medan hon var höggravid.

26-åringen krävde att kvinnan alltid skulle bära långbyxor och långärmade tröjor för att andra killar inte skulle titta på henne.

Trots utvisningen var mannen tillbaka i Sverige redan i januari i år och upptäckte att han haft inbrott i bostaden. När inbrottet anmäldes fick polisen reda på att mannen återvänt och han greps i Skruv.

I förhör har mannen hävdat att han fått tillstånd av en polis att för en kortare tid återvända till Sverige. Ren lögn, framhåller polismannen som ska vittna under rättegången.

Redan har 26-åringen begärt permission, för att en gång för alla reda ut sina ekonomiska affärer i Sverige.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons