Annons
Nyheter

Champs: Down like gold

Det vore inte helt uppåt väggarna att påstå att det finns dragningar åt Paul Simon och Beatles. Men allt förpackas modernt, bitvis i Radioheads ljudbild och ibland tangerar sången mycket nära Lana del Reys
Nyheter • Publicerad 26 februari 2014
Foto: 

Den debuterande brittiska duon ger oss en genombrottsskiva generös med influenser från såväl nutid som dåtid. Det vore inte helt uppåt väggarna att påstå att det finns dragningar åt Paul Simon och Beatles. Men allt förpackas modernt, bitvis i Radioheads ljudbild och ibland tangerar sången mycket nära Lana del Reys, i exempelvis Savannah och I C sky. Flera spår står för en rockigare nutid men oavsett influens målar texterna ofta upp det känslosamma och dystra, till exempel Pretty much since last november. Men när alla lösa trådar flätats samman får vi en platta som är bred, själfull, slitstark och redo att möta kritikerna.

LOUICE PETERSSON

Champs

Down like gold

(PIAS RECORDINGS)

Betyg : 4/5

Lyssna på: I C sky.

Marie Fransson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons