Annons
Nyheter

David är aldrig mer en underdog

David Lindgren skrällde i Scandinavium. Tillsammans med Ulrik Munther knep en han en plats i Melodifestivalens final. Top Cats och Timoteij får tävla igen i Andra chansen.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2012
Foto: 

Kritiker och proffstyckare hade redan förpassat David Lindgren till skräphögen när fredagens genrep vände uppochner på allt. Med sin poppiga house-hit vann han publiken och efter fredagens repetitioner var han den stora favoriten. En favorit som levererade. Tillsammans med Ulrik Munther kvalificerade sig David Lindgren till i finalen i Globen den 10 mars.

- När jag vaknade i morse kände jag pressen, plötsligt var det en massa människor som trodde på mig och låten. Men jag sade till mig själv att jag måste njuta av att vara underdog för man får bara vara det en gång. Är jag med igen så kommer jag inte vara underdog, sade David Lindgren direkt efter skrällen i Scandinavium.

Annons

Fram till i lördags var David Lindgren relativt okänd för den stora allmänheten, men sångaren har lång erfarenhet av att stå på scen. Han har spelat i musikaler som Mamma Mia och High school musical och under vintern har David Lindgren gjort rollen som den unge Tomas Ledin i dennes krogshow i Göteborg. Tomas Ledin uppträdde på Liseberg på lördagskvällen och dök upp på efterfesten för att hylla David Lindgren.

- Jag såg hans uppträdande på tv precis innan jag skulle gå upp på scenen själv. När jag såg hur komfortabel och självsäker han var så tänkte jag att "det här kan gå riktigt bra", sade Tomas Ledin på efterfesten.

- Jag är övertygad om att prognosen är stigande. Han har en enorm scennärvaro och en fantastisk röst. Sedan har han en skön personlighet också, jag gillar honom skarpt, även privat.

Också de erfarna schlagerartisterna Andreas Lundstedt och Sonja Aldén hyllade David Lindgren på lördagsnatten. Sonja Aldén uppträdde som soloartist i Melodifestivalen för tredje gången och Andreas Lundstedt har nu varit med hela åtta gånger. Det hade de ingen nytta av på lördagen. Veteranerna åkte ut ur tävlingen.

- Det är klart att jag blev besviken, men nu är jag så djävla glad för David, fina David, det är kul att det skräller lite, sade Andreas Lundstedt.

Carl Cato/TT Spektra

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons