Annons
Nyheter

Debutanterna kan skrälla i schlagern

Alvaro Estrellas sexiga dansdänga och "sångfågeln" Ellen Benediktson kommer starkt efter fredagens genrep. Storfavoriterna Yohio och Helena Paparizou får se upp när Melodifestivalens första deltävling avgörs på Malmö Arena i kväll.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2014
Foto: Scanpix

Två av kvällens åtta soloartister ser ut att kunna skrälla ordentligt på Melodifestivalens delfinal i Malmö. För Paparizou och Yohio handlar det om att se upp för underdogen - eller sångfågeln - Ellen Benediktson.

Sångfågel är nämligen ett ganska passande smeknamn på en tjej som exemplariskt sjunger "Songbird". Schlagergeneralen Christer Björkman kunde inte sumpa chansen att erbjuda henne en plats i Melodifestivalen när han fick upp ögonen för henne i Eurovision i Malmö i fjol. Och nej, det är inte konstigt om namnet känns obekant. Hon var stand in för det franska bidraget.

Annons

- Hon har en så otroligt tydlig karaktär i rösten, både jättespröd och jättestark samtidigt. Det är en otroligt unik kombination. Hon är 18 år men redan helt färdig som artist. Helt klart en dark horse i tävlingen, säger Christer Björkman till TT.

I Malmö Arena får Benediktson chans att sjunga inför tusentals människor på hemmaplan. Applåderna under det publika genrepet lät inte vänta på sig.

- Jag var jättefokuserad och kände mig lite blank efteråt. Men jag tycker att jag fick en bra kontakt med publiken och det är viktigt för mig att fånga blickar med alla som sitter där. Mina odds har tydligen blivit bättre, men det förändrar ingenting för mig, säger hon.

Alvaro Estrella gjorde succé på genrepet. I undersökningen som Svenska Spel genomför i samarbete med fansen i Melodifestivalklubben och sajten Poplight är han den allra största favoriten med ungefär en fjärdedel av rösterna. Även Yohio, Paparizou och Benediktson var de artister som gick bäst hem hos genrepspubliken.

- Vad roligt att höra om undersökningen, jag blir jätteglad. Jag är ju ett litet blankt papper, jag kom hit och vill bara göra min grej, säger Alvaro Estrella.

TT: Vem imponerar mest på dig?

- Helena, hon har någon slags pondus, man ser att hon har gjort det här förut. Hon är bara wow, säger han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons