Annons
Nyheter

Delar av The Ark blåser liv i gamla Stereo explosion

Delar av The Ark gör comeback. Martin Axén, Mikael Jepson, Lars ”Leari” Ljungberg och Jens Andersson återupplivar deras tidigare band Stereo explosion. För tillfället är de upptagna med att spela in låtar och till våren väntar bandets första spelning.
Nyheter • Publicerad 29 februari 2012
Delar av The Ark ställer sig på scenen igen. Foto: Pressbild/Michel ThomasFoto: 

- Det går jättebra, vi har spelat in ett gäng låtar, men vi vet inte när det blir skivsläpp, säger trummisen Martin Axén.

På 1990-talet spelade medlemmarna i det 70-tals funkiga bandet Stereo explosion. Samtidigt växte The Arks popularitet och systerbandet fick stiga åt sidan. Men nu får det en ny chans.

Annons

-Det känns som att vi har något oavslutat med Stereo explosion, säger trummisen.

Han berättar att de har plockat fram några gamla låtar som de har valt att göra om. Men det finns även nyskrivna låtar som är klara.

- För tolv år sedan var det mer 70-tals grove och soulfunk. Det finns kvar men vi har byggt på med glamrock, berättar Martin Axén.

I The Ark var han gitarrist, men i Stereo explosion sätter han sig vid trummorna igen.

- Det är underbart att bara få barka loss. Jag gillar att spela trummor och jag har längtat efter det inser jag nu.

Han tycker att det finns likheter och skillnader mellan The Ark och Stereo explosion.

- Båda har rötterna i ett 70-tals sound och hur vi ser ut på scenen. Men The Ark var mer mångbottnat och där styrde texternas budskap en hel del. Det var mer djuplodat. Stereo Explosion är nog mer rock, röj och fest.

Den första spelningen som är inbokad är på Mossagårdsfestivalen utanför Lund, som tar sin början i juni. Där gör även popbandet Brainpool comeback.

-Vi har spelat väldigt länge ihop och det är ett väldigt lättsamt och roligt projekt, säger Martin som vill ta allt som det kommer och inte ha för höga förhoppningar.

Bandet är precis i startgroparna med att boka in spelningar och Martin Axén vill inte säga för mycket innan tid och plats är bestämda. På frågan om det blir någon spelning i Växjö svarar han:

-Vi ska spela i Växjötrakterna i slutet av maj, men det är inte helt bestämt än.

Sofie Petersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons