Annons
Nyheter

Dödsmetalbandet lever igen

Hårdrocksbandet Recreated har splittrat och återuppstått det senaste året. Nu har dödsmetallarna en ny sångare och är på jakt efter en gitarrist. Nyligen släppte medlemmarna sin andra ep.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2012
Recreated inspireras av band som In Flames och At the Gates. Recreated består av (från vänster) Elias Blomstrand, William Westerman, Alan Baker och Erik Lengyel. Foto: Pressbild
Recreated inspireras av band som In Flames och At the Gates. Recreated består av (från vänster) Elias Blomstrand, William Westerman, Alan Baker och Erik Lengyel. Foto: PressbildFoto: 

– Den är bättre på alla sätt. Det är bättre låtar, bättre ljud och den är mer genomtänkt än vår förra ep. Det är sådan musik som vi själva vill lyssna på, säger basisten William Westerman som har varit med sedan bandet startade för ungefär fyra år sedan.

Förra året släppte Recreated ep:n The fear that bind us, nu följer bandet upp med den självbetitlade nummer två.

Annons

– Den är rätt melodisk, det är typisk snabb dödsmetall. Sedan har vi även lite tyngre låtar så den är rätt musikaliskt varierad, säger William.

Förra hösten beslutade sig medlemmarna i Recreated för att splittras. Men det blev inte långvarigt. Med en ny sångare vid mikrofonen kände de att det var dags för en ny ep. Under några månader arbetade de på nytt material och sedan spelade de in Recreated i en studio i Norrköping.

– Vi satt och spelade till långt in på nätterna. Det är jobbigare än vad man tror, säger han om arbetet i studion.

Nu söker bandet efter en ny gitarrist.

– Vi har en gitarrist, men vi vill ha en till. Det brukar vara standard i dödsmetall att ha ett band på fem medlemmar där två spelar gitarr. Det blir bättre ljud då, man kan ha flera olika stämmor och det blir bättre livespelningar, säger William.

Hur går det med skivkontrakt?

– Vi söker för fullt efter bud. Det är därför vi vill ha fullt band. Vi vill kunna spela så att vi kan få fans och vi jobbar på att få uppmärksamhet från media. Vi vill ha så många gig som möjligt.

– Vi vill ta det så långt att vi kan leva på musiken så att man kan få göra det man tycker är kul.

Spelar ni i länet snart?

– Tyvärr inte. Vi vill vänta med det tills vi är fullt band. Vi är seriösa och vill inte göra något halvdant.

RECREATED

Recreated

(EGENUTGIVNING)

Betyg: 4/5

Tekniskt skicklig dödsmetall från Växjö presenteras på Recreateds andra Ep. Dödsinfluenserna kommer snarare från den amerikanska stilen och band som Death och Atheist än svenska Entombed. Den massiva och intrikata insatsen bakom trummorna signerad Elias Blomstrand ger dessutom låtarna extra svärta och lutning åt black metal-hållet. Med en vass produktion håller de tre spåren genomgående verkligt hög klass och bandet känns redan rustade att utmana mer namnkunniga band i genren. Det borde således bara vara en fråga om tid innan Recreated får skivkontrakt och kan ge ut sin första fullängdare.

KLAS LUNDGREN

Sofie Petersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons