Annons
Nyheter

Don't be afraid of the dark - The yellow sea - Exodus

Nyheter • Publicerad 10 februari 2012
Foto: 
Don't be afraid of the dark. Foto: Noble EntertainmentFoto: 
Foto: 

Don't Be Afraid of the Dark

Genre: Skräck

Annons

Regi: Troy Nixey

USA

DVD, BLU RAY och VOD

Guillermo del Toro fortsätter skrämmas. Efter Pans labyrint och Barnhemmet jobbar han med superkändisarna Katie Holmes och Guy Pearce i Don't Be Afraid of the Dark. Manus har han själv varit med och skrivit, i registolen har han satt Tray Nixey. En familj flyttar in i ett gammalt hus som visar sig dölja mörka hemligheter, när man öppnar en förseglad källare vaknar någonting till liv. Som alltid i del Toros filmer ligger vägen till fantasin vidöppen, bäst är den mörka stämningen, skrämselattackerna är inte lika läskiga.

The Yellow Sea

Genre: Thriller/Action

Regi: Na Hong-Jin

Sydkorea

DVD

Den som vill ha intensiv hårdhudad action ska titta österut. Inte minst i Sydkorea där bland annat Na Hong-Jin huserar. I The Yellow Sea som tar sin början i Nordkorea får taxichaffisen Gu-nam problem, han har spelskulder och hans fru har försvunnit. Mot att åka till Sydkorea och utföra ett uppdrag för en lokal gangsterboss kan han bli fri från skulderna och få frun tillbaka. Men allt som kan gå fel går fel. Intensiv både i de välkoreograferade actionscenerna, klippningen, den råa realismen och i det enastående bildberättandet.

Annons

Exodus

Genre: Krigsfilm/Drama

Regi: Nikita Mikhalkov

Ryssland

DVD

Exodus är uppföljaren till Nikita Mikhalkovs Oscarbelönade Brända av Solen som kom för snart tjugo år sedan. Nu får vi veta hur det gick sen för general Kotov, när Hitlers arméer vänder upp och ner på landet och han lyckas fly från fånglägret. Filmen känns mer som en fristående berättelse, inte mycket i ton och stil står att känna igen i vad som lär vara Rysslands dyraste film någonsin. Den avslutande delen i Mikhalkovs trilogi behöver vi inte vänta lika länge på, den sägs vara på gång redan nästa år.

Jonas Henningsson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons