Annons
Nyheter

En julshow med skratt och bus

Magnus Carlsson jobbar som mest i jultid. I år heter föreställningen Christmas night, där han tillsammans med Jessica Andersson och Sonja Aldén bjuder på sång, skratt och lite bus.
Nyheter • Publicerad 20 december 2013
Magnus Carlsson.
Magnus Carlsson.Foto: Pressfoto

Det började i Luleå i slutet av november och på söndag är det final i Borås, men i morgon lördag står Magnus Carlsson på konserthusets scen i Växjö tillsammans med Jessica Andersson och Sonja Aldén och sjunger inför två fullsatta hus.

– Jag är van att jobba som mest inför jul. Det är jätteroligt! Har vi några dagars paus i turnén och jag sjunker ner hemma i soffan kan jag känna av tröttheten lite, men väl mitt i cirkusen är det bara kul.

Annons

Han har hunnit med mycket i sin karriär och får väl betraktas som en folkkär artist vid det här laget. Att kallas just folkkär har Magnus Carlsson inget emot.

– Jag tar det som en komplimang och tycker att det är roligt om folk säger att jag är det. Det känns som om man lyckats i folks medvetande som artist när man blir kallad folkkär.

Glädjen är också något som följer honom. Det är mer än en gång han kallats smittande glad på scenen. Som om han har det roligaste jobbet.

– Ha ha, ja, jag tänker inte på att jag jobbar och hinner sällan tröttna på jobbet eftersom jag gör så många olika saker. Jag trivs och tycker att det är jätteroligt.

De senaste åren har Magnus Carlsson turnerat med showen Änglarnas tid vid jul. I år blev det Christmas night med Jessica Andersson och Sonja Aldén.

– Vi fick en förfrågan av arrangören och jag har jobbat med båda var för sig tidigare, men vi har aldrig jobbat ihop som trio. Det har blivit ett lyckokast för våra röster klingar bra ihop. Det är inte alltid det blir så.

Hur är det med bus och skratt som showen utlovar?

– Ja, vi pratar ju lite mellan låtarna och berättar personliga anekdoter. Och busar lite gör vi väl. Jag utnyttjar mina tjejer till bensprattel och kördans och de stretar emot lite. Längs vägen har konserten utvecklats lite och just där och då kan det uppstå saker. Det är en aning löst i fogarna, säger han och skrattar lite.

Fram till år 2015 är Magnus Carlsson en uppbokad artist. Han har lite planer på vad som ska hända och säger att han går efter hjärtat, så att han inte får det för trist på jobbet.

Men först ska han avsluta turnén med tjejerna och fira jul.

– Det blir en lite lugnare jul i år. Änglarnas tid-turnén har sträckt sig en bit in i januari. I år slutar Christmas night den 22 december, så jag ska fira jul med min man och hans familj. Och så ska jag träffa vänner.

Marie Fransson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons