Annons
Nyheter

Eva Dahlgren är sugen på musiken igen

Eva Dahlgren märkte att hennes mellansnack bara blev längre och längre, men nu har hon pratat av sig och är sugen på musiken igen.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2012
Eva Dahlgren säger att det förhoppningsvis kommer en ny skiva nästa år.
Eva Dahlgren säger att det förhoppningsvis kommer en ny skiva nästa år.Foto: Mattias Edwall

Sist Eva Dahlgren var i Växjö var det med föreställningen Ingen är som jag. Den här gången blir det betydligt mer musik än då, när det främst handlade om monologer.

– Jag hade funderat på att göra den föreställningen länge. Jag har pratat mycket mellan låtarna sedan början på 90-talet, och det där har tagit större och större plats, så jag ville dela på det och prata av mig. Men jag vet inte om jag kommer göra om det, nu finns det andra saker jag längtar efter att få göra.

Annons

Som vadå?

– Det kommer ni att få se. Jag kan inte prata om en idé förrän den legat till sig.

Förra året var Eva Dahlgren med i tv-programmet Så mycket bättre och hon säger att det var en inkörsport till att börja med musiken igen.

– Jag hade gjort monologföreställningen och filmat mycket och det här var ett härligt sätt att komma in i musiktänket igen.

2001 kom Eva Dahlgrens första barnbok, totalt har det blivit fyra, men precis som mycket annat i hennes karriär var även detta en slump.

– En kompis som är fotograf ville att jag skulle skriva ett synopsis till en barnbok. Det blev ingen bok, men jag upptäckte både att det var kul och att jag hade material för flera böcker.

Men hon vet inte om det blir fler, för som sagt är hon återigen inne i musiktänket.

– Det är häftigt att det går så snabbt att skriva låtar, en bok kan du sitta med i veckor eller månader, medan en låt skriver du på några timmar. Jag är sugen på det nu, så jag har en musikperiod framför mig.

Men egentligen vill hon inte prata om framtiden. Hon säger att hon vill prova på nya uttrycksformer någon gång i framtiden, men inte vad eller när.

– Jag har svårt att prata om framtiden, jag ser bara ett halvår framåt åt gången och kommer väl att leva så resten av mitt liv.

Växjö konserthus, torsdag 25/10

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons