Nyheter

Fredag hittar fortfarande inte

Den biter sig kvar och vägrar släppa taget. Fredag fortsätter sökandet efter envisa sommarplågor. Veckans låt är I still haven't found what I'm looking for med U2.
Nyheter • Publicerad 10 augusti 2012
Bono skriver nästan alla U2s låtar. Foto: Schalk van Zuydam
Bono skriver nästan alla U2s låtar. Foto: Schalk van ZuydamFoto: 

Året är 1987. Det irländska rockbandet U2 släpper skivan The Joshua tree. Den blir en succé och säljs i över 20 miljoner exemplar. På albumet finns låten I still haven't found what I'm looking for där Bono tar till sitt övre register i sången. Det andas gospel och längtan. Bono sjunger om att han har sprungit över höga berg och krälat för att hitta rätt. Bono sjunger om att han har kysst läppar som smakar honung och hållit hand med en djävul, men han har fortfarande inte hittat vad han letar efter. Senare under 1987 vinner U2 två amerikanska grammys i kategorierna Årets album och Bästa rockuppträdande. 2004 utser musikmagasinet The Rolling Stones I still haven't found what I'm looking for till den 93:e låten på deras topplista över de 500 bästa låtarna genom tiderna.

Sofie Petersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.