Annons
Nyheter

Goa gubbar från Götet levererade gamla hitlåtar

Det är långt mellan framträdandena i radio och tv.
Men när Flamingokvintetten ger sig ut på turné lever de upp.
I fredags kväll fyllde de "goa" gubbarna från Götet salongen i Växjö Teater.
Med sina hitlåtar från 60- och 70-talen fick de publiken att tända till.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2012

Det är förunderligt att låtar som låg på topplistorna 40-50 år bakåt i tiden fortfarande kan få folk att både klappa händer och sjunga med.

Men när Hasse Carlsson tar ton i Lilla Ann, Sjätte september, Kärleksbrev i sanden och Hälsa till Marie från mig går det nästan ett sus genom salongen.

Annons

Att sedan Dennis Janebrink i mellansnacket fokuserar på historier som till största delen är hämtade från Flamingokvintettens första år går också hem bland publiken.

I andra avdelningen växlar Flamingokvintetten om. Låtarna är mer rockinspirerade, tempot skruvas upp och vi kunde höra att både Stefan Kardebratt och Douglas Möller har utmärkta sångröster.

Inte minst gitarristen Möller, hämtad från legendariska gitarrbandet Spotnicks, imponerade med sin sång i Jag hade en gång en båt.

Och även om Hasse Carlsson har framfört låtar som Monica, Hon är 16 år idag, Mona-Lisa och Oh, lonesome me nästan hur många gånger som helst under de 52 år som gått sedan Spotnicks bildades har han fortfarande en förmåga att få den där darren på rösten som har gått hem framför allt bland damerna.

Och så länge Flamingokvintetten ligger på den här nivån finns det ingen anledning att lägga av.

När de "goa" gubbarna bjuder till är de riktigt underhållande.

Berne Persson

Scenshow

Flamingokvintetten

Medlemmar: Hasse Carlsson sång och gitarr, Dennis Janebrink bas och sång, Stefan Kardebratt Klaviatur, gitarr, dragspel, sång, Lars Lindholm trummor, sång.

Lokal: Växjö teater.

Längd: Två timmar och 30 minuter inklusive 30 minuters paus.

Publik: 350.

Sofie Petersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons