Nyheter

Kvinnaböske och Strömstedt på allsång Abba vill stoppa Abba-band

Nyheter • Publicerad 7 juni 2010
Omsvärmade Niklas Strömstedt kommer till Växjö.
Omsvärmade Niklas Strömstedt kommer till Växjö.Foto: 

Fyra måndagar i juli blir det traditionsenligt allsång i Linnéparken med Peje och Augustina. Förutom gästande artister kommer även nio lokala artister att medverka och tävla om att bli Radio Kronobergs bidrag i Svensktoppen nästa år.

Den 5 juli framträder Molly Sandén och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson. Samtidigt tävlar Johan & Dom andra från Ryd, Karin Åberg, Växjö, och Johan Skoog, Älmhult. Den 12 juli kommer Linda Bengtzing. De som tävlar då är Bowties, Sigrid Blomberg och Peter Macho, samtliga från Växjö. Den 19 juli kommer Magnus Carlsson. Tävlar då gör Daniel Leksell från Växjö, Frontback, Växjö, och Magnus Lang från Moheda.

Allsångsfinal blir det den 26 juli med Niklas Strömstedt och Växjökören. Vinnarna i semifinalerna går vidare till länsfinalen den 26 juli och vinnaren där får representera länet i riksfinalen och chansen att hamna på Svensktoppen.

Abba har tröttnat på raden av coverband som använder sig av gruppens namn i sin marknads­föring. Advokater från Abbas skivbolag Universal Music har nu skickat ut en anmodan till över 15 stycken Abba-hyllningsband världen över. Där uppmanas band som Abba Queens, Abba Mania och Swede Dreamz Abba Tribute att omedelbart sluta använda ordet Abba i sina gruppnamn. Flera av hyllningsbanden tänker sätta hårt mot hårt och slåss för rätten att ha med namnet Abba i sina gruppnamn.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.