Nyheter

Lena Landström/Olof Landström: Mittvinter

Snön ligger vit runt Piggebo och Suggebo i paret Lena och Olof Landströms nya bok Mittvinter.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2013
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Stora saker upptar de små djurens tid och tankar: den stora backen, den stora Fimbulstormen och inte minst den stora Mittvinterfesten.

Precis som i de tidigare böckerna, Piggor och Suggor (2009) och Den mystiska bulan (2011), är det rysligt många karaktärer att hålla reda på: gamla och unga, energiska och långsamma, uppfinningsrika och bekväma. Lena Landström formar Piggans släkt och den barnrika suggfamiljen med mycket humor och vardagsvärme.

Olof Landströms bilder fördjupar miniatyrvärlden med späckade miljöer och starka uttryck och gester som hjälper till att förtydliga den stora skaran. Linjerna är enkla, men fyllda med kraft och fart och har en ton som klingar fint ihop med texten.

Här finns inte, som i förra boken, något stort mysterium att lösa, men Mittvinter charmar ändå med sina igenkännbara bestyr och sammankomster. Särskilt roande är Lena Landströms nya och tokiga ordsammansättningar.

JONNA FRIES

Mittvinter

Text: Lena Landström. Bild: Olof Landström.

Rabén & Sjögren

Ålder: 6-9 år

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.