Annons
Nyheter

Loreen gör det inte lätt för sig

I går besökte Loreen SMP Live för att prata om Melodifestivalen och karriären. Hon berättade att hon är lite nervös inför morgondagens framträdande.
-Jag gör det inte enkelt för mig själv. När man ser uppträdandet förstår man vad jag menar.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2012
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Loreen gör ett dansnummer, till största del ensam på scen, och ackompanjerar sig själv med stark sång. Förra året var Loreen debutant i melodifestivalen, med låten My heart is refusing me. I dag är hon lite lugnare än då men minns väl känslorna inför förra tävlingen.

-Det var toknervöst. Låten var otroligt utlämnande, då den var baserad på min egen historia. Jag var nervös för hur folk skulle ta mig, jag hade inte stått på scen på två år.

Annons

Första steget i Loreens musikkarriär var när hon medverkade i Idol 2004.

-För mig var det en enorm skola men först efteråt fattade jag att jag hade lite att jobba på.

I Idol sjöng hon mycket soul och r n' b, något hon inte känner passar henne i dag.

- Jag har inte letat efter något sound, snarare plockar man bort saker som applicerats på en. Man blir så färgad i sådana extrema sammanhang.

I dag skriver Loreen mycket om känslor och personutveckling. Årets låt, Euophoria, handlar om bra känslor i en relation. Låten är lite mystisk och handlar om att följa sin intuition. Frågan är om Melodifestivalen är ett självklart forum för en låt med mycket djup i, en tävling som ibland anses vara mycket ytlig.

-Ytlig tycker jag absolut inte att den är. Så länge man är äkta i det man gör så är det inte ytligt. Vi behöver blanda musiken på en sådan här scen.

Se SMP Live i sin helhet på smp.se.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons