Nyheter

Lyxig Labero värmde publiken

Joe Labero har under årens gång jobbat på bilden av sig själv. Hans framtoning är lyxig. Men det lyxiga intrycket försvinner delvis i cirkustältet. Däremot vinner han närhet till publiken.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2010
Anna Anka gör ett inhopp, precis som ormen.
Anna Anka gör ett inhopp, precis som ormen.Foto: 
Älmhultsdansaren och assistenten Tess Allain i sam­arbete med Joe Labero. Foto: Lars-Göran Rydqvist
Älmhultsdansaren och assistenten Tess Allain i sam­arbete med Joe Labero. Foto: Lars-Göran RydqvistFoto: 
Joe Labero tog både människor och djur till hjälp när han gjorde sina magiska tricks i ett fullsatt cirkustält i Älmhult. Foto: Lars-Göran Rydqvist
Joe Labero tog både människor och djur till hjälp när han gjorde sina magiska tricks i ett fullsatt cirkustält i Älmhult. Foto: Lars-Göran RydqvistFoto: 

Närheten förstärks ytterligare när han använder sig av podiet som står mitt i tältet samt när han tar hjälp av de tre storbildsskärmar som visar vad som händer i närbild.

Och publiken har en stor roll i hans show. Flera gånger vänder han sig till olika personer i publiken för att få hjälp med olika trick. Mest underhållande hjälp får han av pensionären Kjell. Han bräcker kändisgästen Anna Ankas korta inhopp.

Föreställningen är underhållande och innehåller fler höjdpunkter. Till exempel när Joe Labero trollar fram ett bowlingklot ur ett skissblock, när han teleporterar sig själv från en stol på scenen och sedan kommer inåkandes i tältet på en motorcykel eller när han delar upp Älmhultsdansaren och assistenten Tess Allain i nio delar.

Dock tappar föreställningen i tempo stundtals.

I publiken finns många barnfamiljer och Joe Labero säger själv från scenen att det är en familjeföreställning. Men frågan är om priset är familjevänligt. Den billigaste vuxen biljetten ligger på 365 kronor och den billigaste barnbiljetten ligger på 270 kronor. Å andra sidan är det en stor produktion Joe Labero reser runt med.

När Joe Labero var 16 år reste han och hans familj till Las Vegas. Det var vinsten i en talangjakt i Hovmantorp som tog honom dit. På plats i Las Vegas såg han en föreställning av illusionistduon Siegfried & Roy. Någonstans där bland de blinkande neonskyltarna tog tanken om att jobba med magi form. Sedan drygt 25 år tillbaka livnär sig Joe Labero på att lura människor runt om i världen med olika illusioner.

Det är med andra ord ett fullblodsproffs som i Älmhult står i centrum för allas blickar. Och han gillar det. I slutet av föreställningen ber han en man från publiken ta fram sin slips. Mannen tar fram slipsen som han har under sin kavaj och Joe Labero vänder ryggen mot mannen och tar fram en sax. När mannen ser detta lägger han slipsen innanför sin kavaj igen. Joe Labero vänder sig om och när han ser att mannen har lagt slipsen innanför kavajen kan han inte hålla sig för skratt. Skrattet kommer från hjärtat, där lurar han ingen.

Expect the unexpected

Artist: Joe Labero

Längd: 2 timmar

Lokal: Cirkustält på grusplanen utanför Haganässkolan, Älmhult

Publik: Drygt 1300 (utsålt)

Bäst: Teleporteringstricket

Sämst: Kylan som trängde upp på från gruset

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.