Annons
Nyheter

Maffiaföreställning med själ och hjärta

Någon dumpar ett lik inrullat i en matta utanför en bar i New York. Det är inledningen på musikteatern Sånt är liket som har premiär i kväll i Växjö.
Nyheter • Publicerad 31 oktober 2012
Magnus Rosén, Helen Lidberg och Jonas Holmberg i Ensemble Cor gör sig redo för premiären av maffiaföreställningen Sånt är liket. Foto: Pressbild
Magnus Rosén, Helen Lidberg och Jonas Holmberg i Ensemble Cor gör sig redo för premiären av maffiaföreställningen Sånt är liket. Foto: PressbildFoto: 

Förra året lockade ensemb­- len Scenen är din storpublik med föreställningen Tusen mil. 25 personer med funktionshinder ingick i gänget som intog scenen. Nu är medlemmarna tillbaka, men den här gången med ett nytt gruppnamn.

– Vi ville som Glada Hudik ha ett eget namn. Vi är ingen försöksverksamhet längre utan en ensemble, säger regissören Anette Rosén.

Annons

Numera heter gruppen Ensemble Cor, som betyder hjärta på latin. Medlemmarna har träffats varje torsdag sedan i början av året för att repetera dans, röstcoachning och manus. Förra årets föreställning Tusen mil var mer av en konsert, berättar Anette Rosén.

– Så nu kände vi att vi ville göra en mer sammanhängande historia och i början av året började vi skriva manus. Det var många idéer om att det skulle vara dåtid och inte nutid så det slutade med att föreställningen skulle utspela sig i New York runt slutet av 50-talet och i början av 60-talet, säger hon och tillägger att det blir musik inspirerad av The Supremes och Marilyn Monroe.

Anette Rosén beskriver Sånt är liket som en förvecklingsteater där den italienska maffian, en bordellmamma och en barägare blandas in i en mordgåta. Nytt för i år är att två liveband och en inhyrd saxofonist från St Sigrids folkhögskola medverkar.

Ensemble Cor har drabbats hårt av förkylningar och halsinfektioner den senaste tiden, men i kväll är medlemmarna redo. Då är det premiär på Palladium i Växjö.

– Publiken kan förvänta sig nostalgi och bra musik. Sånt är liket är en rolig och lättsam historia med en ensemble som är ännu bättre än förra gången, säger Anette Rosén.

Sofie Petersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons