Annons
Nyheter

Mänsklig torktumling

Nyheter • Publicerad 7 juni 2010
Foto: 

Angel Witch var ett av de stora hoppen när en massa intressant musik kom fram i den våg som kom att kallas New Wave of British Heavy Metal i början på 80-talet. En våg som bland annat inbegrep grupper som Iron Maiden, Diamond Head och Tygers of Pan Tang. När det gäller Angel­ Witch så gjorde de en riktigt bra debut, men man lyckades aldrig riktigt slå igenom.

Intresset för gruppen har dock aldrig helt falnat då kombinationen hårdrock och kvalitet är lika svårt att utrota som ogräs. Nu står sångaren, gitarristen och låtskrivaren Kevin Heybourne på Muskelrockens stora scen och det kunde vara ett antiklimax, men det låter faktiskt fantastiskt bra. Heybourne och hans tighta band inleder med en övertygande Gorgon tätt följd av Confused och gruppens första singel, Sweet Danger. När även även Sorcerers och White Witch levererats vet jublet nästan inga gränser. Men det blir faktiskt ännu bättre när riff-festen Atlantis vädras. Det var och är en helt fantastisk låt, James Hetfield lånade lite av den till Master of Puppets, och gruppen lyckas dessutom göra den rättvisa live. Angel Witch har inget överflöd av material, men det löser man med rätt snygga instrumentala­ partier som inte alls känns långtråkiga. Som sig bör får också spelningen den avslutning man kunde gissa i och med extranumret Angel Witch som förvandlar området framför scen till något som kan liknas vid mänsklig torktumlare. Angel Witch av 2010 års upplaga levererar på ett mycket imponerande vis!

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons