Nyheter

Mix av film och musik

Musik mixas med film när kulturföreningen Klubb bjuder in till Klubb lounge, från Palladiums stora scen på fredag. Prisade kortfilmer varvas med musikakter från Växjö, Malmö och Göteborg.
– Att mixa olika kultur­uttryck är något som saknas i Växjö, säger Josef Kullengård.
Nyheter • Publicerad 12 december 2012
Crying day care choir från Malmö spelar akustisk flowerpop. Foto: Pressbild
Crying day care choir från Malmö spelar akustisk flowerpop. Foto: PressbildFoto: 
Josef Kullengård.
Josef Kullengård.Foto: 

Under en kväll vill Klubb lounge låta musiken och filmen samspela tätt intill varandra. Ambitionen är att öka det kulturella utbytet mellan campus och övriga Växjö. Fyra kortfilmer och tre live­musikakter står för underhållningen.

– Vi i Klubb är intresserade av evenemang där man mixar olika kulturuttryck, som musik och film. Jag känner att det här är något som saknas i Växjös kulturliv, säger Josef Kullengård från kulturföreningen Klubb.

Han anser att kombinerad konst inte får särskilt stort utrymme annars. Men tycker att det känns bra att själv få vara med och kunna blanda kortfilmer och musikakter. Filmerna visas i samarbete med Reaktor sydost. Två av dem har vunnit priser på Tellus filmfestival under året.

– Den enda rätte är en leranimation som börjar som ett barnprogram, men utvecklas till en historia som ger en känga åt det mansdominerade samhället, berättar Josef.

En tokig idé är en dator­animerad film som Josef beskriver som följer.

– Tarantino möter SVT humor!

Josef ser fram emot fredagskvällen och tror att filmerna och musiken kommer att gå hem hos publiken.

– Vi hoppas att det blir en skön fredagslounge, där man kan ta det lugnt. Kanske köpa en kaffe eller en öl på PM och bara ta det lugnt.

De uppträder

Crying day care choir

The vibe

Adna Kadic

Dessa filmer visas

En tokig idé

Den enda rätte

Lonely little tea cup

Glöd

Emma Brännman
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.