Nyheter

Nils Åkesson, Värsta schlaget, Växjörevyn

Nils Åkesson är producent och regissör för Växjörevyn, Värsta schlaget, som har premiär på nyårsafton och framförs 13 gånger under januari och februari.
Nyheter • Publicerad 29 december 2012
Nils Åkesson har sett 121 revyer, ungefär.
Nils Åkesson har sett 121 revyer, ungefär.Foto: Johanna Ursjö

Vad präglar årets revy?

– Jaa... Så här tidigt är man ju ganska nollställd (10.25 reds. anm.). Men vi spelar mycket på schlagertemat och Öster. Det är en kavalkad av årets händelser.

Vad är det bästa med revyformatet?

– Att det är så stor skillnad mellan numren. Inget är det andra likt.

Vad kommer man minnas från årets revy?

– Ha-ha-ha! Jag kan tänka mig att man kommer att minnas våra gästartister Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd. Särskilt när Jan Sigurd, som pratar skånska, gör Klabbarparn i Åsa-Nisse på småländska. Hani Arabi som har en otroligt fin röst kommer man också ihåg.

Vad hoppas du på?

– Jag hoppas att revyn ska uppskattas. Det gör man ju alltid. Att publik och artister ska ha roligt tillsammans.

Vad hoppas du inte på?

– Jag hoppas inte på att Gudrun kommer. Förra gången blåste fönstren upp bakom scenen och folk hade svårt att ta sig hit.

Hur många revyer har du sett i ditt liv?

– Ingen aning, men jag kan gissa. Det blir väl åtminstone fyra-fem stycken om året och jag har hållit på i 22 år... 121!

Skulle du säga att du är ett revyproffs?

- Det låter kanske lite pretentiöst. Men benar man upp ordet lite så är det ju min profession och ja, jag håller på med revy. Så då är jag ju ett revyproffs.

Emma Brännman
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.