Nyheter

Nu siktar Växjökören på revansch

För Kalle Moraeus blev det bingo direkt när hans Orsakör fick de flesta tittarrösterna. Och även om premiären kunde ha fått ett roligare slut var Niklas Strömstedt och hans Växjökör ändå nöjda med sin insats i Körslaget.
Nyheter • Publicerad 21 mars 2010
Lone Bakken-Pilnäs, Josefin Svensson och Nicole Wångne tyckte det var roligt att stå på scenen.
Lone Bakken-Pilnäs, Josefin Svensson och Nicole Wångne tyckte det var roligt att stå på scenen.Foto: Berne Persson
Jan-Olof och Tina Waldo lovar revansch på lördag.
Jan-Olof och Tina Waldo lovar revansch på lördag.Foto: 
Musikern och kompositören Staffan Stavert är Växjö­körens bollplank.
Musikern och kompositören Staffan Stavert är Växjö­körens bollplank.Foto: 

–Alla gjorde bra ifrån sig. God only knows är ingen Lady Gaga-låt men framförandet var det inget fel på. Till nästa gång hoppas jag att smålänningarna vaknar och röstar på oss. På lördag ska det gå bättre, säger en taggad Niklas Strömstedt.

Jan-Olof Waldo känner en viss besvikelse över att körens inövade koreografi inte kom till sin rätt i lördags.

–Vi hade övat mycket på detta. Men när vi hade visat vår koreografi fick vi besked om att den innehöll för mycket rörelser. Vi accepterade att konceptet ändrades och trodde också att det gällde även de andra körerna. Men till skillnad mot dem blev vi nästan stillastående och så här i efterhand känns det litet snopet. På lördag ska vi satsa mer på koreo­grafin, säger Jan-Olof Waldo.

Mycket tyder på att årets upplaga av Körslaget blir rekordjämn.

Även om Team Strömstedt och Team Linda Sundblad från Lidköping den här gången inte gick hem bland tittarna och fick minst antal röster föll ingen av de sju körerna ur ramen.

Stämningen var hög under hela tv-sändningen och stundtals rådde rena hallelujastämningen bland de 600 åskådare som i lördags fyllde Magasin 7 i Stockholms frihamn till sista plats.

Och även om God only knows, Beach Boys jättehit från 1960-talet, inte var den allra fräsigaste låten satt Växjökörens stämsång som den skulle.

–Det kändes jättebra, säger Nicole Wångne i Växjökören.

Folkkäre Kalle Moraeus stöttades av en röststark hejaklack från Orsa med omnejd.

Och mycket tyder på att Moraeus, liksom hårdrockaren Ralf Gyllenhammar från Mölnlycke, kan gå långt i Körslaget.

–Här ska vi köra så det ryker. Musik handlar inte om glädje utan om discip­lin och tuffa tag, skojade Kalle Moraeus innan framträdandet där kören hur glädjefyllt som helst sjöng folkmusiklåten Jag såg i öster.

Mölnlyckes bidrag, hårdrockaren Ralf Gyllenhammar, fick också en bra start med sin låt Fox on the run.

– Jag har ingen erfarenhet av körsång. Men det här ska bli hur roligt som helst, säger Ralf Gyllenhammar, som i lördags visade ett stort engagemang som körledare

Och nu laddar Växjö­kören för andra framträdandet.

Det blir övningar varje kväll till och med torsdag där musikern och kompositören Staffan Stavert fungerar som bollplank.

Och efter onsdagens övning, då Niklas Strömstedt är på plats i Växjö, ska kören sjunga tillsammans med Charlotte Perrelli som då uppträder på Stortorget i Växjö.

–Det ska bli roligt. Kanske också framträdandet kan ge oss ytterligare några röster på lördag. Då ska vi ta revansch, säger Jan-Olof Waldo.

”På lördag ska vi satsa mer på koreo­grafin.”

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.