Nyheter

Ola gästar Växjö i helgen

På fredag drar Karl Oskar-dagarna i gång. Även i år medverkar Rix FM-festivalen som den här omgången satsar på internationella artister.
Nyheter • Publicerad 1 augusti 2012
Robin Stjernberg. Foto: Pressbild
Robin Stjernberg. Foto: PressbildFoto: 
Australiensiska Sons of midnight. Foto: Pressbild
Australiensiska Sons of midnight. Foto: PressbildFoto: 
Ola Svensson medverkade i Idol 2005, där han slutade på en åttondeplats. Till hösten släpper han ett nytt album. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Ola Svensson medverkade i Idol 2005, där han slutade på en åttondeplats. Till hösten släpper han ett nytt album. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIXFoto: 

– Just i Växjö har vi tre internationella akter och det har ingen annan stad, säger Anna Isberg, eventchef för Rix FM.

Bland de utländska namnen finns engelska trion Stooshe som uppträder för första gången i Sverige. Andra artister är australiensiska Sons of midnight och cypriotiska Ivi Adamaou. Ivi var med i årets upplaga av Eurovision song contest, där hon slutade på en 16:e plats.

– Det är jättekul att vi har lyckats få i hit henne. Hennes singel har verkligen slagit här, säger Anna och syftar på låten La la love, som fick tolv poäng av Sverige.

Förra årets Idol-tvåa Robin Stjernberg medverkade i årets Allsång i Linnéparken men återvänder till Växjö för att spela på Karl Oskar-dagarna. Andra artister som intar scenen är Broken Door och Ola Svensson.

– Man kan väl säga att Ola gör lite av en comeback i Sverige. Han har varit iväg och gjort karriär i USA och nu är han tillbaka. Så det känns som att många får ta och damma av sina plakat på honom där hemma. Ola gör ett av sina första stora uppträdande i Växjö sedan han kom tillbaka på svensk mark, säger Anna Isberg.

Karl Oskar-dagarna pågår den 3-4 augusti.

Sofie Petersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.